Utkast: Jan. 20, 2013

Vi skulle ha akt och halsat pa Ingrid, men det blev inte sa. Istallet har jag tvattat haft engelska med flickan i huset och planerat for veckan. Igar foljde jag med familjen till deras odling och hjalpte till lite dar. Jag hann ocksa med en liten svang till stan.

Elen har varit borta lite titt som tatt de sista dagarna sa en kvall hade vi engelska med hjalp av ett stearinljus.

Imorgon blir det som vanligt forst Wawa Wasin. Det ar valdigt kul och stimulerande att arbeta dar och jag lar mig mycket. Jag har ju inte sa mycket erfarenhet av att arbeta med sa sma barn 0-4 ar, den enda erfarenheten ar ju fran forra aret da jag arbetade pa samma stalle. En dag dar ser ut ungefar sahar; Barnen kommer mellan 8-10 da far de bygga pussel och de minsta titta i en bok eller leka med nagon leksak. Nar alla barn kommit tar vi ut alla pa garden och de far tvatta ansiktet och handerna infor frukosten. Sen ar det frukost och efter det lek i lekdelen av rummet och de aldsta sitter runt borden och bygger pussel eller ritar¡skriver. Sen runt tolv ater de lunch och jag brukar ha ansvar for ett bord eller sa sitter jag med den minsta och matar honom. Efter lunchen ater de frukt och efter det sa ska de flesta sova och jag stannar kvar och hjalper till att stada undan och stada i lekdelen och borddelen. Sen aker jag till Pucara for att ata lunch och sen ar det Casa projektet.

Casa projektet; For tillfallet arbetar jag, en chilensk kille, en svensk tjej och en tjej fran Frankrike, men det har varit lite sisadar. Vi har aldrig varit alla for nagra ahr ibland gjort andra arbeten, men i alla fall. Forst borjar Patricio att ha en lektion och sen kommer jag 1430 efter min lunch och da gar vi ut och leker olika lekar i parken runt 1530-16 gar vi in i salen och spelar spel, malar, bygger med leran eller lagger pussel. Barnen tackade mycket for sakerna som ostra skolan och andra inblandadfe skankt. Barnen fragar varje dag nar vi ska gora armband och jag tror vi ska gora det imorgon. Efter Casa gar jag till huset dar jag bor och vilar en stund eller hjalper till i huset och sen runt 6-8 kommer pojken som jag ahr engelska med och dottern ar ocksa med och har engelska. Pa engelska ar det mycket basic saker och uttal osv. De laser sa svar engelska de borjar som at fel hall kan jag tycka, men jag vet inte. Innan de kan en sak i engelska sa kommer nagot nytt. Sa jag har mycket grund saker i engelska med pojken. Dottern kan mycket mer engelska sa jag anpassar om till henne. Ja vad mer jag vet inte, jo jag ska borja jobba med en flicka i Pucara som jag arbetade med forra gangen jag var har. Jag tror jag ska borja nasta helg.

NU ska jag ga tillbaka till mitt tillfalliga hem.

Ha det bra vi hors snart igen

arbetet

NU har det dragit igang.

Borjar 8 och arbetar pa Wawa Wasin med barn 0-3 ar och slutar dar 1330 da aker jag och ater lunch sen borjar jag 1445 pa eftermiddagsaktiviterna och slutar dar runt 17 och dar efter gar jag till huset dar jag bor och runt klockan 18 har jag engelska med en pojke.

Jag trivs valdigt bra att bo har. Det ar nara till arbetet och jag kan jobba mycket. I helgen ska jag aka och halsa pa Ingrid . Sen ska jag borja arbeta med en flicka pa helgena. Jag arbetade med henne forra ret ocksa.

Skriver mer sen.

Ha de

dags for flytt

Helgen har sprungit forbi, har mest kant mig rastlos for jag vill borja arbeta. I lordags var jag med de andra pa en utflykt. Det ar 7 andra volontarer har, 5 fran Frankrike, en fran Chile, och en fran Sverige. Det ar lite roligt for den svenska tjejen hittade hit for att jag har gjort reklam pa backpacking.se Kul nar det kan bli sa. Nu ar det sahar i alla fall att jag ska flytta till en familj i Pucara och bo dar istallet for har i volontarhuset och det finns flera skal till varfor, men det storsta ar att jag vill bo mer pa riktigt har. Jag flyttar nu pa ungefar en halvtimme och jag kommer att bo i en familj dar jag ahft engelska med dottern i familjen forra gangen jag var har.

Idag har jag varit forbi Wawa wasin dar jag ska jobba och det var sa roligt att komma tillbaka och de belv sa glada. Vi var ocksa forbi en svang till Pucara och jag traffade nagra av barnen jag arbetat med forra aret det blev valdigt kanslosamt for mig.

Imorgon borjar jag arbeta klockan 8 i wawa wasin sen ska jag arbeta i eftermiddagsaktiviteterna i Pucara. Vi ska nog besoka min fina van Ingrid i helgen, men annars ar det tankt att jag ska arbeta med en flicka pa helgerna.

Jag skriver mer nar jag har installerat mig i allt.

Huancayo

Efter runt 40 timmars resa och en natts vila sitter jag h'r i Huancayo som att det var ig[r. Jag kan inte anv'nda alla bokst'ver s[ det kan bli lite sv[rt att l'sa, men f[r v'l skriva om n'r jag kommer hem. Jag har min dator s[ alla bokst'ver finns p[ tangentbordet, men jag 'ndrade till engelska n'r jag ominstallerade datorn f;r jag ska l'mna den h'r till organisationen.

Jag ska inte b;rja arbeta f;rr'n p[ m[ndag, men ska f;rbereda lite och kanske [ker till Pucara och h'lsar p[ barnen p[ projektet.

Det f[r r'cka f;r nu, skriver sen.

After around 40 hours of travelling and a night sleep im sitting here in the volunteerhouse in Huancayo like it was yesterday.

Im going to start my work in monday but i have to prepare some things and i think im going to Pucara today to visit the children in the project.

Mi viaje duro 40 horas y llegaba aca por la noche. Ahora estoy en la casa de volontarios y se siente como ayer. Pero ha sido un ano. El tiempo pasa muy rapido. Voy a empezar mi trabajo en lunes, pero creo, voy a Pucara para visitar los ninos en el proyecto.

hasta luego

RSS 2.0