det var ett tag sen sist

meeeen jag har inte tid att sitta vid datorn. Vad har hant sen sist. I Casa projektet har vi arbetat mycket med matte och vi har gjort det pa olika satt. Vi har ocksa arbetat med engelska och bild bland annat malat sjalvportratt. Vi har haft mycket tavlingar dar de tavlat bade i lag och enskilt t e x har de fatt skriva ord pa engelska, losa multiplikationer och divisioner, de har ocksa fatt springa, hoppa och andra fysiska ovningar. Det gar ett program har pa tv som ar valdigt populart sa vi har utnyttjat det lite och kallar vara utmaningar efter programmet. Vi har ocksa lekt en massa; matte lekar och engelska lekar. Vi har ocksa sjungt farg och nummersangen.
 
Efter projektet har jag haft engelska som vanligt.
 
Jag har varit och handlat saker till barnen i Wawa Wasin tillsammans med de tva som jobbar och det blev en hel del; pedagogiska leksaker och pussel. I Wawa Wasin har vi arbetat mycket med plastelina och en hel del engelska ocksa.
 
Pa helgen har jag arbetat med flickan och hon har fatt olika arbetsblad som jag gjort. Vi har arbetat mycket med siffror och antal. Vi har ocksa arbetat en hel del med plastelina. Nu verkar det komma igang att hon ska fa borja skolan, men vi far se hur det blir. Problemet ar att hitta nagon som kan kora henne varje dag och hamta henne fran skolan.
 
Nu borjar det kannas att det ar lite tid kvar och det ar valdigt blandade kanslor. Det ar en valdigt konstig foreestelse att aka och arbeta med manniskor och sen bara forsvinna, men jag vet ju att nagon gang atervander jag. Och jag vet ju att aven om jag ar har en kort tid sa gor jag ett bra jobb.
 
Ja vad mer, i sondags hjalpte jag till pa marknaden, valdigt stressigt och mycket folk, men det ar kul att hjalpa till. Ja och jag trivs ju som sagt valdigt bra i familjen och det finns saker att gora och hjalpa till med nar jag inte jobbar.
 
 
 
 
 
 
 

haft lite strul

med mitt bankkort, de har sparrat det fran Sverige sa jag har inte fatt ut na pengar sa det varit mycket stress och mycket att fixa med det, men nu ar det lost. Problem ar till for att losas.
 
Idag och igar ar det inge arbete pa wawa wasin for det ar nagon form av lov tva dagar for alla statligt anstallda. Sa igar loste jag problemet med pengarna samt hjalpte till att forbereda for maknaden och idag sa hjalper jag till pa marknaden, men tog en liten paus for att leta upp lite information pa internet. Jag har fatt en liten klurig uppgift. Pojken jag har engelska med behover hjalp med nagot jag itne kan forklara pa spanska sa jag maste hitta mer info.
 
Forra veckan var det arbete pa Wawa Wasin som vanligt. Vi jobbade mycket med plastelina. Jag ritade ett hjarta eller katt eller hus osv sen fick barnen fylla i med krita och sedan gora sma bollar i plastelina som de limmade fast pa konturerna.
 
I projektet pa eftermiddagarna har jag borjat jobba med Gina.  Forst nar barnen kommer har de fatt gora ett matte arbetsblad, jag har tagit med olika arbetsblad som vi kopierat upp i stort antal. Efter det har Gina haft lite matte med dem och sen har jag och Esteren haft engelska de dagarna Esteren varit har vi tranat pa frukter och de har fatt satta upp dem i ett trad som vi gjort med hjalp av vara hander. De har ocksa fatt trana pa gronsaker och varje dag har vi sjungt fargantal sangen. Efter matten och engelskan har vi gatt ut och lekt. Gina har introducerat en matte lek dar barnen ar tva lag och alla far varsin siffra och sen sager vi ett tal sa ska barnen bilda talen. Jatte bra lek far bade matte samarbete och koncentration och rora pa sig saklart. Vi har ocksa lekt fargleken pa engelska den ar valdigt uppskattat. De har ocksa fatt gora mina trolleriarmand. De har tjatat och tjatat varje dag och forra veckan sa blev det av. Igar pa projektet fick barnen tavla i lag. De fick losa olika matte uppgifter och skrivuppgifter och sen ahde vi fragesport pa eneglska.
 
Forra veckan borjade de ova Huaylarsh den traditionella dansen som ar harifran den ar valdigt vacker och musiken ar ahrlig jag tycker mycket om den. Vi har varit och tittat nar de ovat. Men for att hora musiken behover man inte ga ut den hors in i huset. Pa torsdag borjat Huaylarsh festivalen har i Pucara och vi ska dit en dag i alla fall.
 
Jag trivs valdigt bra i den har familjen och nu har jar bytt rum for att de ska mala om det jag hade tidigare. Igar hittade jag den storsta spndeln jag sett har i mitt rum. Det vara inte sa kul, men men sa kan det vara. Jag trivs i alla fall jatte bra har och jag ska bo har hela min tid.
 
I lordags fick jag antligen traffa Ingrid. Det var sa kul att fa traffa henne aven fast det var ett ar sen sa kanns det som igar. Hon arbetar i en gruva nu nagon timme harifran och hon ar bara i Huancayo nagra fa dagar i manaden. Vi akte och tittade pa hennes nya hus som ligger i Chupaca. Nasta gang hon kommer ar 1 mars och hon ville att jag skulle komma och bo i huset, men vi far se en dag kanske.
 
Ja vad mer,, jo I helgen arbetade jag med flickan som vanligt. Vi arbetade med plastelina, spelade memory och hon fick ova pa att skriva siffror och koppla ihop dem med antal. Hon har ocksa fatt ova pa rektangel och kvadrat genom att fa farglagga dessa och rakna antal och klippa ut dem. Vi ovar mycket pa att klippa och pa att fylla i med krita.
 
Tack faster for pengarna jag ska aka till helgen med kvinnan som arbetar i Wawa Wasin och handla saker.
 
Nu ska jag aterga till mitt letande sen ska jag atervanda till marknaden och kopa mer frukt och hjalpa till forstas ;)
 
(Jag nar jag kommer hem ska jag lagga in foton och oversatta till spanska och engelska)
 
 
 
 
 
 

jag skriver inte sa ofta

nej jag vet. Jag jobbar mest hela tiden. Har borjat ha engelska med en kille till. Han ska ha ett stort prov i mars sa vi gar igenom hans anteckningar for han sager att han inte forstar sina anteckningar.
 
Jag har ocksa borjat arbeta med flickan som jag arbetade med forra aret. Jag kommer att arbeta med henne lordagar och sondagar. Jag kan se en del utveckling, en stor utveckling med sitt sjalvfortroende och det ar jatte bra. Hon ar mycket sakrare nu och kan rakna pa egen hand valdigt langt. Det var jatte kul for hon kom ihag mig och sakerna vi gjort. Sa hennes minne ar inget problem, men hon har forttfarande problem med fargerna och jag tror att hon ar fargblind. Idag sa gjorde vi armbanden som vi gjorde forra aret och hon kom ihag precis hur hon skulle gora. Jag ahde ocksa kopt med mig lera sa vi skapade hennes namn i lera.Jag ahde ocksa ritat figurer som hon fick klippa ut. Sen spelade vi memory, hon hade kvar spelen jag kopt. Imorgon ska vi gora lite arbetsblad och spela ocksa.
 
Pa casa projektet har jag borjat ha engelska nu nar Patricio akt. De har fatt trana pa djur genom att rita mala klippa ut och sen har vi satt upp dem i ett trad vi gjort med hjalp av att vi ritat vara hander och klippt ut i olikfargatp'apper. De har ocksa fatt skriva namnen pa djuren sen har vi lekt fruktsallad i parken men med djur istallet for frukter. De har ocksa fatt lara sig en siffer och farg sang och sa har vi lekt en variant av under hokens vingar pa engelska. De ar duktiga pa fargerna och leken ar valdigt uppskattad sa vi har lekt den varje dag. Vi har ocksa malat mycket med kladdkritor, de fanns kvar av de jag tagit med forra aret. Alla spel och pussel ar ocksa kvar. Jag fick ju med mig lite saker som ostra skolan skant sa vi har anvant paljetterna i vara malningar och det ar en valdigt uppskattad aktivitet. Jag har ocksa introducerat en alfabetssang, men den maste vi ova mer pa. Vi har ocksa gjort armbend ochd et ar alltid efterfragat. Vi ska gora mina trolleriarmband ocksa nagon dag, men far se vilken det blir.
 
Pa mandag ska Gina borja jobba med mig. Det ska bli jatte kul, far se vad vi hittar pa, men jag ska fortsatta ha engelska och vi ska fortsatta leka i parken, men det kommer ocksa bli mer att ova pa att skriva och lasa.
 
Jag har ocksa borjat ah lite engelska emd de aldsta barnen i Wawa Wasin. Jag visar bilder och sager pa spanska och engelska och de far repetera. Jag ahr ocksa sjungit in the djungel och oversatt den till spanska ocksa. Det ar sa kul for att flera av barnen i Wawa Wasin var ju dar forra aret sa jag kan se utvecklingen.
 
jaja nu ska jag atervanda till mitt tillfalliga hem. Finns alltid nagot att gora dar och hjalpa till med. ja en anann sak jag ahr sett en kolibri, min tredje, sag tva forra aret.
pa aterseeende
 

RSS 2.0